Tekstit

Pienestäkin asiasta voi syntyä suuri tarina. Tarinankertominen on ennen kaikkea kuuntelemista ja havainnoimista. Tarinan kannalta on eri asia, syntyikö vauva aamuauringon ensi säteiden pilkottaessa taivaanrannassa vai eleettömästi ilmaistuna klo 04:13. Tarinankertoja ei keskity vain kysymyksiin mitä, missä ja milloin vaan myös miksi, mitä tapahtui ennen ja miten tästä eteenpäin.

Tunnen veren virtaavan suonissani aina hieman elinvoimaisemmin, kun pääsen lempikeikoilleni tapaamaan aitoja ihmisiä aidoissa ympäristöissä. Vanhojen talojen kunnostajia, jotka vaalivat aikaa nähneitä lattialankkujaan, puutarhanhoitajia, joiden aarteet ovat aineettomia ja nousevat mullasta, ihmisiä, joilla on kutsumus. Maanläheiset aiheet ja ihmiset ovat niitä, joista syntyy mieleenpainuvimpia tarinoita.

Aikakaus- ja asiakaslehtijuttujen lisäksi teen myös sisältöjä yrityksille. Mielikuva yrityksestä syntyy tarinoista, joita se kertoo. Nettisivutekstit, sosiaalisen median päivitykset ja muu yrityksen julkaisema sisältö on suoraan verrannollinen siihen mielikuvaan, joka asiakkaalla yrityksestä on. Älä anna sen olla mitäänsanomaton, vaan luota hyvään tarinaan.